بیشتر کودکان و بزرگسالان از مهمانی لذت می برند؛ اما گاهی فعالیت های جمعی موجب نگرانی می شود. وقتی کودک شما به خاطر دعوت شدن به یک مهمانی نگران می شود، چه باید کرد؟ اگر حاضر نبود بدون شما در مهمانی بماند، واکنش شما چه باید باشد؟ این گونه ترس ها یک شبه حل نمی شود و یک برنامه از پیش تعیین شده برای کاهش تدریجی آنها ضروری است.
در این مقاله از سایت کتاب و بازی فکری کودکان و نوجوانان ذهن برتر می خواهیم به شما راه کارهایی را برای از بین بردن ترس کودکان از مهمانیها ارائه کنیم. با ما همراه باشید.
روش های از بین بردن ترس کودکان از مهمانی
1- علت ترس را تشخیص دهید.
2- با کودک صحبت کنید.
در یک موقعیت مناسب در کنار او بنشینید و علت ترسش را از مهمانی، جویا شوید. شاید از سر و صدا و شلوغی می ترسد و یا نگران است مبادا رفتارش مودبانه نباشد. در برخی کودکان، علت ترس از رفتن به مهمانی، دور بودن از والدینشان است.
3- در منزل خود مهمانی ترتیب دهید.
کودک را به تدریج، با مجموعه ای از مهمانیهای کوچک در منزلتان، آشنا کنید.بهتر است، در ابتدا تعداد مهمانیها کم باشد. حتی برای شروع، یک مهمانی هم کافی است؛ اما نکته مهم این است که کودک را در کار شریک کنید. برای مثال، می توانید از او بخواهید در خرید مایحتاج لازم و یا پذیرایی به شما کمک کند.
4- کودک را نسبت به ترس مقاوم کنید.
وقتی کودک در مهمانیهایی که در منزل خودش برگزار می شوند احساس راحتی پیدا کرد، وقت آن رسیده است تا مهمانیهای دیگران را امتحان کند.
برای اولین مهمانی همین کافی است که کودک پس از دادن هدیه ای که برای دوستش تهیه کرده است، خداحافظی کند و به منزل برگردد. بار دیگر، پس از دادن هدیه تولد چند دقیقه هم بنشیند. هیچ گاه، کودک را تحت فشار نگذارید. برای آنکه کودک را به تدریج، به مهمانی عادت دهید، می توانید از مراحل زیر استفاده کنید. با توجه به ویژگی های اخلاقی کودک و موقعیت های گوناگون، مرحله ای را انتخاب کنید، سپس به ترتیب پیش بروید:
- او را خیلی زود یا خیلی دیر به مهمانی ببرید.
- پس از دادن هدیه خداحافظی کنید و برگردید.
- پنج تا ده دقیقه صبر کنید، سپس به خانه برگردید.
- در تمام طول مدت مهمانی در کنار کودک بنشینید.
- در اتاق باشید؛ اما کنار کودک ننشینید.
- در مهمانی باشید؛ اما در اتاقی دیگر بنشینید.
- مهمانی را برای پنج دقیقه، ده دقیقه یا بیشتر ترک کنید؛ اما دوباره به مهمانی بازگردید.
- از تحسین و پاداش استفاده کنید.
5- تشویق کودک
کوچک ترین پیشرفت در رفتار کودک را بدون پاسخ نگذارید. بکوشید همیشه با تحسین و تهیه هدایای مورد علاقه اش او را تشویق کنید.
6- به تمرین ادامه دهید.
تمرین ضروری ترین شرط پیشرفت است. یک کودک ترسو به جلسات تمرینی زیادی احتیاج دارد؛ زیرا اگر بین مهمانیهای واقعی که کودک در آنها حضور می یابد.